De IJssel Coatings

De IJssel Coatings produceert al sinds 1930 machinale kwaliteitsverf, toendertijd onder de naam Verf- en Japanlak Fabriek ‘De IJssel’. Het bedrijf is in de loop der jaren sterk gegroeid en meerdere malen van pand en naam veranderd. In 1990 werd de naam gewijzigd in ‘De IJssel Coatings BV’. Ruim 50 jaar geleden zijn wij dealer geworden van De IJssel Coatings. Wij hebben alle producten ook de  standaard Double Coat kleuren altijd op voorraad. Wij bieden u graag een passend verfsysteem aan of voorzien u van technisch advies. Momenteel zijn wij de enige officiële dealer van De IJssel Coatings in Vinkeveen.

Double Coat 

De Double Coat serie van De IJssel Coatings biedt een hoop mooie mogelijkheden voor de kleuren van uw schip en interieur. Zo kunt u kiezen uit ruim 26 standaard kleuren en kleuren uit standaard waaiers (RAL, NCS etc). Zit uw kleur er niet tussen? Dan is dat geen enkel probleem met een monstertje kan De IJssel Coatings de gewenste kleur maken. De Double Coat product serie zijn 2 componenten DD lakken met bij behorende ontvetter, verdunners en rolletjes.

Variopox Epoxy plamuur en hars

De Variopox product serie biedt een hoop mogelijkheden voor de onderhoud van uw schip. Zo is deze product serie voorzien van 2 componenten  epoxy plamuren, universele hars,injectiehars en impregneerhars. Hier zijn ook passende rollers en weefselbanden bij verkrijgbaar.

Poltix 

De Poltix product serie biedt polyester plamuren aan zoals de IJmofix en Poltix superplamuur met deze plamuur kunt u makkelijk een kleine kras in uw boot herstellen. Ook biedt deze serie een lamineerset aan waarmee u gemakkelijk een kleine of grote schade kunt herstellen in een polyester laminaat.

IJmopox 

De IJmopox product serie biedt een primer en een epoxy coating aan. IJmopox ZF primer is een corrosiewerende twee componenten epoxy primer voor staal en aluminium. Door goede vullende eigenschappen ook geschikt voor een microporeuze polyester ondergrond. IJmopox HB coating is een hoogwaardige epoxy coating met hoog vaste stof gehalte. Voor gebruik op staal moet het staal eerst voorbehandeld zijn met de IJmpox ZF primer. Voor hout moet het hout eerst voor behandeld zijn met Variopox Injectiehars. Dit product is uitstekend geschikt voor osmose preventie en osmose herstel.

Variobond

Variobond is een twee componenten druipvrije epoxy hars. Toe te passen voor het duurzaam verlijmen van diverse materialen. Variobond heeft een uitstekende hechting en is eenvoudig te verwerken. Ook heeft het product een hoge watervastheid. Het product is in parelmoer kleur en in mahonie kleur verkrijgbaar. De mahonie kleur zit in een handige koker waarbij beiden componenten er te gelijk uit komen zo is afwegen verleden tijd.