Bouw, verbouw en nieuwbouw van schepen sinds 1754

Bij Scheepswerf Achterbos Th.Kok B.V. in Vinkeveen hebben we het bouwen, onderhouden en repareren van schepen in de genen zitten. Geen wonder, want ons familiebedrijf bouwt als sinds 1754 schepen. Tot ver buiten de grenzen van Vinkeveen is het vakmanschap, de kwaliteit en betrouwbaarheid, plus de vriendelijkheid van de scheepsbouwers van Kok bekend.

Liefde voor schepen

De liefde voor het bouwen van houten schepen is door de eeuwen heen gebleven, maar ook voor de bouw van stalen schepen, desgewenst ook naar uw eigen ontwerp, en het onderhoud van houten, stalen en polyester schepen bent u bij Scheepswerf Achterbos Th.Kok B.V. aan het juiste adres. Dat geldt ook voor het aanpassen van uw schip, of het realiseren van uitbreidingen of een complete re-fit

De huidige generatie Kok loopt voorop bij de ontwikkelingen van elektro- en hybridevaren. We hebben een uitgebreide expertise opgebouwd in het hybride aanpassen van bestaande (diesel-) motoren met een extra elektromotor en in de bouw van fluisterstille elektrosloepen en bedrijfsvaartuigen waaronder rondvaartboten.

 

Daarmee bouwt Scheepswerf Achterbos Th.Kok BV zijn eigen toekomst!

Scheepswerf Achterbos Th Kok BV is maatschappelijk betrokken

Wij vinden het erg belangrijk om betrokken te zijn bij de maatschappij. Daarom probeert Scheepswerf Achterbos meerdere malen per jaar verschillende organisaties te steunen.

Maarten van der Weijden Elfstedenzwemtocht 2019

Op 21 juni heeft Maarten van der Weijden een nieuwe poging ondernomen om de 11 steden in een keer te zwemmen. En dit keer met succes. Wij hebben hem de hele tocht mogen begeleiden met onze 100% elektrische sloep; Stil Vermogen.

Maarten van der Weijden Elfstedenzwemtocht 2018

Maarten van der Weijden heeft in 2018 een poging gedaan om de Elfstedentocht in 3 dagen te zwemmen. Toen Maarten ons vroeg hem met onze elektrische sloep te begeleiden, konden wij natuurlijk niet weigeren.  In 2018 heeft Maarten jammer genoeg op moeten geven. Wij zijn trots op Maarten en zijn team.

Zwem Elfstedentocht 2011

In 2011 hebben 5 triatleten in estafettevorm  de Elfstedentocht gezwommen voor Make A Wish. Toen Scheepswerf Achterbos gevraagd werd om mee te varen met de elektrische sloep als begeleidingsboot hebben wij natuurlijk geen moment getwijfeld. Wij zijn trots om bijgedragen te hebben aan deze uitdaging en zo meerdere wensen in vervullen hebben kunnen brengen.

Uiteindelijk is dit een groot succes geworden en er is meer dan 5 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.

Brandweer

Scheepswerf Achterbos heeft veel waardering voor de brandweer. Daarom sponseren wij brandweer Vinkenveen. Ook mogen alle brandweerkorpsen uit de omgeving gebruik maken van Scheepswerf Achterbos als oefenlocatie.