Bij motor- en zeilschepen wilt u altijd op uw motor kunnen rekenen. Goed onderhoud is noodzakelijk om uw motor optimaal te laten presteren. Goede verkrijgbaarheid van vervangingsonderdelen is daarbij erg belangrijk.

Periodiek onderhoud

Goed onderhoud is de sleutel tot betrouwbaarheid. Wij doen onderhoud aan alle bekende merken. De meest voorkomende vervangingsonderdelen hebben wij op voorraad liggen. Hebben we de onderdelen niet in huis dan worden ze, op een uitzondering na, binnen 24 uur geleverd.

Hulp bij storingen

Mocht u onverhoopt stil komen te liggen, dan hebben wij een dieselmonteur paraat. In de regio kunnen wij over het algemeen binnen 24 uur langs komen voor een diagnose of reparatie.

motor en aandrijflijn schip

 

Hermotorisering

Wanneer u schip toe is aan een nieuwe motor, dan kunnen wij de oude motor uitbouwen, de nieuwe motor leveren, op vakkundige wijze inbouwen en aansluiten. Bij Scheepswerf Kok leveren we motoren van bekende merken zoals: Vetus, Yanmar, Volvo Penta en Sole. Heeft u weleens nagedacht over de voordelen van een elektrische aandrijving? Voor meer informatie klik hier

Nieuwe aandrijflijn

De schroefas en de schroef zorgen ervoor dat het vermogen van de motor op de juiste  manier wordt overgebracht. Wanneer u uw schip laat her motoriseren raden wij aan om, indien niet aanwezig, een stuwdruklager of een homokineet te installeren. De motorsteunen worden minder belast en het uitlijnen van een motor is in geval van een homokineet een stuk minder ingewikkeld. De aandrijflijn wordt vaak stiller en trillingvrij.

 

scheepschroeven boot

Schroeven reconditioneren

Een beschadigde schroef komt vaker voor dan u denkt. Een kapotte schroef leidt tot trillingen in de boot, schade aan motorsteunen en extra brandstofgebruik. Wij kunnen beschadigde schroeven in veel gevallen weer in nieuw staat brengen. Een hap uit uw schroef, een blad flink verbogen of gewoon een nare trilling in de aandrijflijn? Kom gerust bij ons langs. Wij kunnen met schroeven meer dan u denkt. Echt geen reparatie meer mogelijk?

Bekijk ons uitgebreide aanbod nieuwe en gebruikte schroeven. Staat uw maat er niet tussen? Wij kunnen in de meeste gevallen een passend alternatief leveren binnen enkele dagen. Wij rekenen gelijk voor u de juiste maat schroef uit.

Scheepsschroeven