Schilderwerk; u kan meer dan u denkt

Het schilderen van een boot is geen gemakkelijke klus. Maar met de juiste productkennis en een beetje geduld kunt veel meer dan u denkt. Een goede coating op uw schip is niet alleen mooi maar zorgt ook dat uw schip aanzienlijk langer meegaat.

Het schilderen van een schip delen wij op in:

  1. Onderwaterschip
  2. Romp tot aan vrijboord
  3. Opbouw, gangboorden en dek

Scheepswerf Achterbos-Kok heeft jarenlange ervaring met het schilderen en conserveren van schepen. Deze kennis stellen we graag ter beschikking van u.

Wij bieden u een uitgekiend assortiment coatings van bekende merken met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding, die geschikt zijn voor ons grillige klimaat. Deze producten kunt u als bootbezitter zelf aanbrengen.

double coat dubbel uv

 

Stappenplan voor het schilderen van uw boot

Stap1:

Voordat u begint met schuren of schilderen dient u uw boot grondig te reinigen. Vet en vuil verwijderen bij voorkeur met een hoge druk reiniger maar anders graag met stevige spons of borstel en een goede ontvetter.

Stap2:

Het is van belang om erachter te komen of de onderlaag zich in goede staat bevindt. Zo ja, dan kunt u daarop doorbouwen. Zo nee dan dient de oude coating te worden verwijderd.

Stap3:

U gaat nu de keuze maken voor één of een twee componenten systeem. Dit is mede afhankelijk van de gebruikte onderlaag.

Stap4:

Schaf de benodigde producten aan. Denk hierbij aan verf maar ook aan non-paint producten. Denk eraan dat de laagdikte mede bepaald hoe lang de coating voldoet. Houdt u zich aan de opgegeven hoeveelheid(uitstrijkvermogen) per m2.

Stap5:

Het voorbereiden van uw schilderwerk: ontvet en schuur de ondergrond voldoende. Let op grof is niet altijd beter. Afhankelijk van de verf kiest u voor het juiste schuurpapier. Kies ook voor de juiste plamuur. Wij helpen u graag met de juiste keuze van schuurpapier en verf.

Stap6:

Het schilderen moet gebeuren onder de juiste omstandigheden. Niet te warm niet te koud(ook de ondergrond) en de juiste luchtvochtigheid. Binnen geniet door minder klimaatverschillend altijd de voorkeur. Droogtijd is erg belangrijk en mede afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur.

Wist u dat wij alle benodigde verfmaterialen leveren van:

* De IJssel
* Epifanes
* Hempel
* Sigma
* West
* Jotun
* Vikote 12 & 42
* Professioneel afplakband, verfkrabbers, kwasten, rollers, half-gelaatsmaskers, kleefdoeken en nog veel meer.

webshop