IJzerwerk: van eenvoudig laswerk tot compleet casco

In het geval van een stalen schip krijgt u vroeg of laat ermee te maken dat er wat gelast moet worden. Van het eenvoudig dichtlassen van een standpijp, het inbouwen van een boegschroef tunnel tot aan een extra plaat op het onderwaterschip of een nieuwe stalen water- of dieseltank.

In geval van ijzerwerk moet uw schip in de meeste gevallen de kant op. Het is dan wel zo fijn dat het ijzer- en laswerk door vakmensen gebeurt.

Scheepwerf Kok heeft één van de locaties speciaal ingericht voor ijzerwerk. Onze collega’s vervangen zonder probleem standpijpen, lassen nieuwe platen in de romp,  dubbelen bestaande platen of vervangen stalen brandstof- of drinkwatertanks. Bij een boot is het belangrijk dat het laswerk netjes wordt afgeleverd. Nette afgeslepen lassen zijn beter te conserveren(schilderen) waardoor de onderhoudsinterval wordt verlengd.

ijzerwek schepen

 

Historische vrachtschip ombouwen tot woonschip

Wonen op het water geeft vrijheid. Steeds meer mensen kiezen ervoor om op het water te gaan wonen. Voormalige historische binnenvaartschepen lenen zich vanwege de beschikbare binnenruimte goed om omgebouwd te worden tot woonschip.

Schip verlengen of juist inkorten

Soms moet de lengte worden aangepast aan de beschikbare ligplaats. Het verlengen of juist inkorten van een schip is één van de specialiteiten van Scheepswerf Kok/Achterbos. Uiteraard altijd met oog voor de lijn van een schip.

In de fotocollage kunt u zien hoe wij de Katwijk Poseidon hebben omgebouwd naar modern woonschip.

Wilt u met ons een keer overleggen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

Neem contact op