Teak of Flexiteek, wij leggen, repareren en refitten

Aan boord is een teak dek een feest. Nat of droog met schoenen of op blote voeten; een teak dek is altijd stroef.  Een teak dek hoeft niet geschilderd te worden en behoeft dus weinig onderhoud.

Met de juiste zorg kan een teakdek vele jaren mee. Na 20 of 25 jaar zal een teakdek sporen van slijtage gaan vertonen. U heeft dan de keuze uit een refit van het teak dek, een nieuwe teak dek of een Flexiteek dek.

(Flex)Teak dekken schepen

Teak restaureren

In veel gevallen kunnen wij een teakdek nog prima restaureren. Deze refit werkzaamheden bestaan uit het uitfrezen van deknaden, vervangen van slechte delen en het opschuren van het bestaande teak dek en het en opnieuw rubberen van het dek. Met een beetje liefde en aandacht kan een teakdek na een refit weer jaren mee.

 

teak dek schepen repareren

Nieuw teak dek

De levensduur van een teak dek is een keer bereikt. Na verloop van tijd zullen de naden gaan lekken. Na veelvuldig schoonmaken en/of schuren laten de proppen los. Het teak eraf halen en nieuw teak leggen is een klus voor specialisten. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een nieuw teak dek.

Het leggen van een nieuw teakdek zorgt absoluut voor meerwaarde aan uw schip. Voor onze teakdekken gebruiken we uitsluitend kwartiers gezaagd hout en de best mogelijke kitten. Onze werkwijze garandeert jarenlang zorgeloos gebruik.

flexiteek schepen

Flexiteek

Flexiteek is een synthetisch teak materiaal vervaardigd van composiet materialen. Flexiteek is 100% recyclebaar en de Anti-Slip kwaliteiten zijn uitstekend. Op het eerste gezicht en zelfs bij de eerste aanraking zal men denken aan echt teakhout. Het dek zal niet vervagen, uitdrogen, splijten of barsten en vergt minimaal onderhoud.Steeds meer jachtbouwers kiezen ervoor om bij nieuwbouw Flexiteek te leggen.

De voordelen zijn:
* Onderhoudsarm
* Zeer duurzaam
* Nauwelijks van echt teak te onderscheiden
* Eenvoudig te reinigen
* Zeer goede antislip laag
* UV bestendig
* Op bijna alle vlakke ondergrond aan te brengen

 

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is? Neem contact met ons op en wij bespreken samen de mogelijkheden.

Neem Contact OP