Boeg- & hekschroeven voor schepen van 4-30 meter

U kent het wel: manoeuvreren op een klein wateroppervlak, of het gevoel hebben geen volledige controle over de boot te hebben bij het aanmeren en wegvaren. Met een boeg- en/of hekschroef kiest u voor comfort, moeiteloos aanmeren en gewoon ‘solo’ uitvaren, in de wetenschap dat u dat voortaan met gemak alleen afkunt, dankzij de hulp van boeg- en/of hekschroef.

Scheepswerf Achterbos Th.Kok B.V. is dealer van Sidepower boegschroeven en installateur van Vetus en Max-Power boeg- en hekschroeven. Daarnaast zijn we dealer van Jet Thrusters van Holland Marine Parts. Ook kunt u bij ons terecht voor inbouw van andere merken.

boegschroef inbouwen

Inbouwen van een boegschroef of hekschroef

Montage van een boegschroef is snel en eenvoudig te realiseren en geeft maar een beperkt ruimteverlies in de boeg van uw schip. De boegschroef wordt in een stalen of polyester pijp (straalbuis) geplaatst, die in het schip wordt gelast c.q. gelamineerd. U kunt meerdere bedieningspanelen koppelen, zodat de boegschroef op meerdere plaatsen kan worden bediend. Ook leverbaar met afstandsbediening en zelfs proportioneel, waarmee u precies de juiste hoeveelheid vermogen geeft om nauwkeurig te manoeuvreren.

Dankzij de toepassing van boeg- of hekschroeven wordt het veel makkelijker om te manoeuvreren met schepen, van groot tot klein. Vandaar dat deze schroeven in de afgelopen jaren steeds vaker worden toegepast.

Indien er geen ruimte is om een boegschroef in te bouwen, dan kan een Jet Thruster uitkomst bieden.

 

Wilt u zelf een boegschroef of een hekschroef inbouwen? Klik hier voor meer informatie