Flexiteek of gewoon teak

Wat is Flexiteek?

Flexiteek is gemaakt van een combinatie van hoogwaardige kunststoffen, zoals PVC (polyvinylchloride) en synthetische harsen. Deze materialen zijn samengevoegd om een product te creëren dat zowel sterk als duurzaam is en dat op een natuurlijk uitziend teakachtig materiaal lijkt. Flexiteek is ontwikkeld om als vervanger te dienen voor normaal teak, aangezien het minder onderhoud vereist en op een milieuvriendelijkere manier geproduceerd wordt.

flexiteek schepen

Voordelen Flexiteek

  1. Duurzaamheid: Gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is daardoor zeer bestendig tegen weersinvloeden, vocht en veroudering. Het blijft jarenlang in uitstekende staat.
  2. Lage onderhoudskosten: Het vereist geen speciaal onderhoud en hoeft niet geschilderd of geolied te worden zoals normaal teak. Hierdoor bespaar je tijd en geld.
  3. Lichtgewicht en eenvoudig te monteren: L lichter dan normaal teak en is daardoor makkelijker te vervoeren en te monteren. Bovendien is het makkelijk te bewerken en te snijden, wat het ideale materiaal maakt voor allerlei toepassingen.
  4. Milieuvriendelijk: Flexiteek is een duurzaam alternatief voor normaal teak, aangezien het gemaakt is van hergebruikte en recyclebare materialen. Het is daardoor een veel milieuvriendelijker optie dan normaal teak.

Is Flexiteek is verschillende kleuren te krijgen?

Flexiteek is beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, hoewel de beschikbare kleuren afhankelijk kunnen zijn van de producent. Veel producenten bieden een reeks kleuren aan, van licht tot donker, om aan verschillende persoonlijke voorkeuren en ontwerpen te voldoen. Het is aanbevolen om de beschikbare kleuren en afwerkingen te bekijken bij de producent of leverancier voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn in de gewenste kleur.

Teak of Flexiteek repareren en refitten

Aan boord is een teak dek een feest. Nat of droog met schoenen of op blote voeten; een teak dek is altijd stroef.  Een teak dek hoeft niet geschilderd te worden en behoeft dus weinig onderhoud.

Met de juiste zorg kan een teakdek vele jaren mee. Na 20 of 25 jaar zal een teakdek sporen van slijtage gaan vertonen. U heeft dan de keuze uit een refit van het teak dek, een nieuwe teak dek of een Flexiteek dek.

Bij Scheepswerf Kok kunnen wij u adviseren over het leggen en refitten we teak of Flexiteek. Meer informatie

Bekijk hier de website van de leverancier.